Demonstrationsporträtt #8: Ranking Fire

Kategoriserad Under: Nyheter
Ranking Fire uppträder på samlingen vid Rosengård C kl 13 på lördag. Foto: Torkel Engström

Ranking Fire uppträder på samlingen vid Rosengård C kl 13 på lördag. Foto: Torkel Engström

Ranking Fire är en reggaeartist som påbörjade sin karriär med bandet Born Africans i Gambia i mitten av nittiotalet. De hann släppa två framgångsrika album innan bandet splittrades. Ranking Fire hade därefter i tre år kontrakt med en av Yossou N´Dours bröder som hade skivbolag i Senegal. Han är numera bosatt i Törnrosen i Rosengård och har spelat runtom i Sverige och Europa, bland annat på en av Europas största reggaefestivaler, Summerjam i Tyskland.

Medvetenhet och kärleksbudskap är en stor del av hans musik. Vi människor är det viktigaste som finns, och att ta hand om varandra och visa kärlek måste alltid komma i första hand.
-If we all have love within us and for each other we will take care of each other and the place we live in. There will be good opportunities for all to live good lives. Without love, things can get really bad, it will be a catastrophy.

Därför är det väldigt viktigt att ta vara på och värna om allas gemensamma bästa, våra liv och vår hälsa. Att välja humanism framför materialism.

Ranking Fire bor ett stenkast från fabriken och är därför ett potentiellt offer om det skulle hända något med den. Många av grannarna har uttryckt samma oro och känslan är att något måste göras åt saken. Men även om Rosengård, Sofielund, Möllevången och Malmö berörs direkt är det större än så, menar han. Sverige är känt världen över som ett jämlikt land som värnar mänskliga rättigheter och vår miljö. Om man inte skulle leva upp till det på hemmaplan skulle det vara illa för Sverige.

Du kan höra mer av Ranking Fire här: www.myspace.com/rankingfire