Demonstrationsporträtt #9: Kafanki

Kategoriserad Under: Nyheter
Kafanki spelar på Kopparbergsgatan på lördag eftermiddag.

Kafanki spelar på Kopparbergsgatan på lördag eftermiddag.

Kafanki kommer att bjuda på sitt musikaliska ihopkok på Kopparbergsgatan utanför Stadex någon gång mellan 14.30 och 17.00. Detta blir andra liveuppträdandet för bandet, som har startat ganska nyligen. Deras musik är en blandning mellan funk och traditionell balkanmusik.

- Vi spelar balkan som folk därnere spelar den. Få känner till den typen av musik här.

På frågan varför de ställer upp på demonstrationen, svarar Dejan, gitarrist i bandet:
-Det låter rätt att stödja detta. Att folk inte har varit medvetna om fabriken, och att folk bor bara knappt hundra meter ifrån den, är skrämmande. Vi ställer upp för att hjälpa till och för att visa upp oss.

Lyssna på Kafanki här: http://www.myspace.com/kafanki