MKB tar inte boendes oro på allvar

Kategoriserad Under: Nyheter

Imorgon, torsdag 25 mars, ordnar nätverket ett öppet möte och samtal om Stadexfabriken.
Inbjudna är ansvariga myndigheter och ett par kommunalråd med ansvar i frågan. Efter förslag från de närmast boende i Törnrosen och Persborg så bjöds i efterhand även MKB in till mötet, då alla de närmaste bostadshusen ägs av det kommunala bostadsbolaget.

MKB har dock nu via en rad chefer, den lokale fastighetsförvaltaren i Törnrosen samt dess centrala miljöavdelning tackat nej till att delta i samtalet med motiveringen att “alla parter är inte representerade” och att det inte är någon som har tid.

Nätverket beklagar att MKB inte vill finnas på plats och svara på sina hyresgästers frågor och oro och hålla en konstruktiv dialog med dem och med ansvariga myndigheter.

- Det är anmärkningsvärt att MKB inte vill delta i ett samtal tillsammans med sina hyresgäster och med ansvariga myndigheter om en fråga som är så viktig för hyresgästerna här, säger Adrian Kaba från Socialdemokratiska föreningen i Rosengård, som är medlem i nätverket.

- Som kommunalt bostadsbolag med ett uttalat socialt ansvar så borde MKB verkligen vara mer engagerade i den här typen av dialog mellan hyresgästerna och myndigheter i en fråga som engagerar hela närområdet, säger Adrian Kaba.

Anledningen till att Stadex inte är inbjudna är för att detta är ett möte mellan medborgare och kommun och dess myndigheter för att reda ut ansvar i frågan om Stadex placering, skyddsåtgärder för bostäder och skolor och att svara på frågor från allmänheten och berörda.
Stadex har under slutet på förra året ordnat informationsmöten med utvalda grannar och föreningar utan att bjuda nätverket eller alla de närmast berörda grannarna. De är även skyldiga att ordna sådana samrådsmöten i processen med nya villkor i miljötillståndet som ska vara hos Länstyrelsen den 30 september i år.