Giftfritt bloggat idag

Kategoriserad Under: Nyheter

Nätverkets syfte är att informera och skapa en bred folklig opinion för en giftfri stadsmiljö. Till att börja med här – där vi bor och verkar. Och idag så verkar det som om diskussionerna har börjat ta fart. Lite bloggar man hittar om man söker på “stadex” eller “giftfri stad” idag:

Fredrik Nystedt: Exakt hur farlig är den “farliga” fabriken?
Brandingenjör Fredrik Nystedt diskuterar sannolikheten för dödsfall och kommer fram till:
Enligt artikel så finns det en risk på 1 på 100 000 att omkomma inom 75 m från verksamheten. Inom detta avstånd finns bl.a. Värner Rydén-skolan, vilket inte känns så bra. Risker anses vara små om risken att omkomma understiger 1 på 10 000 000, dvs. 1/1000 del av den naturliga dödsrisken. Det är först på ett avstånd om 280 m från industrin som risknivån blir tillräckligt låg. Inom detta avstånd finns ett helt gäng med flerbostadshus.

Transcenders: Kontrapunkt startar nätverk för giftfri stad

Kim Müller: Upprop för en giftfri stadsmiljö

Norra Sorgenfribloggen: Giftig fabrik i Sofielund!