Demonstrationsporträtt #2: Urkos

Kategoriserad Under: Nyheter
urkos

Urkos spelar på festen utanför Stadex 13 mars. Foto: Torkel Engström.

Urkos har funnits som band i ungefär ett år och består av Bekim, Merima, Erol, Dragan, Bajro och Siniša. De blandar humor, politik och ironi i melankolisk punk framförd på jugoslaviska. Bandet är personligt berörda av Stadex placering då deras replokal ligger i området, bandmedlemmar jobbar i närheten och har föräldrar som bor precis bredvid.

-Det är helt absurt att fabriken ens finns här, så även om vår egen anknytning inte hade funnits så är det viktigt att ta ställning. Vi är glada att kunna påverka på det här sättet, genom att vara med och spela musik.

Urkos spelar på flyttfesten utanför Stadex (demonstrationerna avgår kl 13 från Möllevångstorget och Rosengård C och beräknas ankomma vid 14.30-tiden).  Du kan höra mer av deras musik här: http://www.myspace.com/5urkos