Demonstrationsporträtt #6: Kuru Mapu Nya Rötter

Kategoriserad Under: Nyheter
Kuru Mapu Nya Rötter spelar vid samlingen i Rosengård kl 13 och i hela demonstrationståget.

Kuru Mapu Nya Rötter spelar vid samlingen i Rosengård kl 13 och i hela demonstrationståget.

”Kuru Mapu” betyder ”Svart Jord” och är en grupp som grundades i Santiago de Chile i början av 1990-talet. År 2009 kom en av deras grundare till Malmö och en ny grupp av konstnärligt skapande bildades, därför Kuru Mapu Nya Rötter. De består av ett gäng på 10 personer tjejer och killar med ett gemensamt intresse för afro och latinamerikanska rytmer.
- Kuru Mapu Nya Rötter riktar sig till alla unga som är intresserade av att utvecklas inom konstens ramar. Vi har bland annat workshops i slagverk, jonglering, parakrobatik, dans, rytmik och allegori-verkstad, förklarar Sofia Abu.

- Det är självklart att vi stödjer konsten och kreativiteten.  Fabriken får dra – vi är här för att stanna och växa! säger Yamila Contti.