Demonstrationsporträtt #10: Javier Manik

Kategoriserad Under: Nyheter
Javier spelar med band utanför Stadex när demonstrationerna kommit fram.

Javier spelar med band utanför Stadex när demonstrationerna kommit fram.

Javier Manik är en Möllanmusiker personifierad. Han spelar med alla och för alla i alla sammanhang. Han rör sig hellre på gator och torg och sena fester än i flashiga studios eller på stora scener. För honom är mötet och närheten till publiken essentiell och det han i sin tur bygger hela sin kreativa process på.

Javiers musik har många influenser, färgas hela tiden av möten han gör med andra artister och av vad som pågår i samhället. Att resa, spela på gatan, att träffa människor i verkligheten ger en helt annan nyhetstablå än den tidningar och tv levererar. Javier är nyss hemkommen från Barcelona och vi är glada över att ha vår trogna estradör här hemma i Sverige igen. Javier kommer släppa ett nytt album till sommaren med mer akustiska och kanske lite lugnare och mer eftertänksamma låtar på spanska, engelska och svenska. Du köper det där du träffar honom…på gatan. Så länge går det bra att lyssna här: http://www.myspace.com/javiermanik

Javier fick höra om Stadex giftutsläpp när han kom hem för ett par veckor sedan. Han är bekymrad men inte förvånad. Tyvärr. Det som kanske överraskar honom lite är dock att detta pågår i Malmö, som utropat sig själv till miljöstad. Och att detta pågår i Sverige som alltid vill ligga i framkant när det gäller medvetande och åtgärder på olika nivåer.

-Det är ironiskt att samhället är så nitiskt när det gäller att följa lagar och regler för den enskilda individen, som kanske bara vill överleva, och så lätt ser mellan fingrarna när det kommer till kapital, företagsjättar och inte minst dem själva!